Nieuws

06-04-2017
Nationale Molendag weekend

Nationale Molendag zaterdag 13 en zondag 14 mei 2017

Zaterdag en  zondag (13 en 14  mei 2017) is het weer zover, de jaarlijkse Nationale Molendag.

In heel Nederland zijn honderden molens geopend voor het publiek en bij voldoende wind zullen de molens draaien en soms zelfs malen.

De meeste molens zijn vanaf ongeveer 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur geopend.

Ook Molen "Nooit Gedacht" in Veenoord zal meedoen aan de Nationale Molendag. De molen is open van 10.00 uur tot 17.00 uur en bij voldoende wind  misschien nog wel langer. Zondag is de molen alleen 'smiddag geopend

De molen zal bij voldoende wind draaien, de molenaar vertelt over de molen en bij enigzins fatsoenlijk weer zullen er demonstraties opzeilen en afzeilen (zeilen zijn de doeken op de wieken, om meer wind te vangen) en vangen (= het afremmen van de molen) zijn. Verder kunt u, als u dat wilt, een kop koffie of thee krijgen in de molen. Voor de kinderen zijn er speciale Doe- boekjes over de molen aanwezig (helaas wel maar een beperkt aantal).

Iedereen is van harte welkom! Wie weet tot ziens op de Nationale Molendag

 

Poster Nationale Molendag 2017

20-08-2014
Drentse Molendag zaterdag 23 augustus 2014

Drentse Molendag zaterdag 23 augustus 2014

Zaterdag 23 augustus 2014 is het weer zover, de jaarlijkse Drentse Molendag. In heel Drenthe zullen de molens hun deuren openen voor het publiek en bij voldoende wind draaien en sommige molens zelfs malen.

Molen Nooit Gedacht in Veenoord zal aan deze dag uiteraard ook mee doen. De molen is geopend vanaf in elk geval 10.00 uur tot in ieder geval 17.00 uur, maar als de molen vóór of na die tijd al/nog draait, is iedereen vóór of na die tijd ook nog van harte welkom. Bij voldoende wind zal de molen draaien en de molenaar vertelt over de molen.

Wie weet tot ziens op de Drentse Molendag op molen Nooit Gedacht in Veenoord!

07-09-2011
Record aantal bezoeken in molen tijdens kunstmarkt
Record aantal bezoeken in molen tijdens kunstmarkt

Tijdens de kunstmarkt, die zaterdag 3 september jl. werd gehouden, hebben velen de ingang van de Molen "Nooit Gedacht" weten te vinden. Tussen de 250 en 300 personen, hetgeen een record betekent, maakten onder het genot van een kopje koffie vaak begeleid met een stuk kruidkoek een rondgang. Molenaar Wesley de Best kreeg ondanks de zwakke wind de met vlaggen aangeklede wieken goed rond en verstrekte daarnaast informatie over o.a. de techniek en de historie van de molen.   De molen mag de laatste tijd toch al niet over het aantal bezoekers klagen. Ook tijdens de Molendag kwamen bezoekers van heinde en verre. Ook plaatsgenoten die naar blijkt, maar wat trots zijn op hun molen, gaven blijk van hun waardering. De gastvrijheid en de duidelijke informatie die hen wordt geboden gaf velen het gevoel dat zij meer dan welkom waren. En dat zijn zij dan ook. Vaak werd dan ook meegedeeld dat zij zeker nog eens zullen langskomen.   

21-08-2011
Drentse Molendag Zaterdag 27 augustus 2011

Zaterdag 27 augustus is het Drentse Molendag. De meeste molens in Drenthe zullen die dag draaien/malen en/of geopend zijn voor het publiek. Molen Nooit Gedacht in Nieuw -Amsterdam / Veenoord zal zaterdag 27 augustus van 10.30 uur tot in elk geval 17.00 uur (maar waarschijnlijk wel langer) geopend zijn voor het publiek en bij voldoende wind zal de molen draaien. Verder zal de molenaar de bezoekers uitleg geven over de molen. In de molen zit ook het dorpsarchief, dat in elk geval 's middags vanaf 14.00 uur tot ongeveer 17.00 uur geopend zal zijn.

24-07-2011
Molenaar nu ook te volgen via Twitter!

Sinds een paar dagen is molenaar Wesley de Best ook te volgen via Twitter, namelijk via @WesleydeBest 

Via twitter zullen o.a. korte verslagjes van het reilen en zeilen op molen Nooit Gedacht in Veenoord / Nieuw - Amsterdam worden getoond en het laatste nieuws omtrent de molen.

13-05-2011
Frits Buning geslaagd voor examen molenaar

Vandaag (13 mei 2011) is Frits Buning geslaagd voor het diploma voor Vrijwillig molenaar. Frits legde het examen met goed gevolg af op de Vilsterse Molen in Vilsteren en heeft de opleiding gevolgd op de molen in Erica. Frits zal nu ook op molen Nooit Gedacht in Veenoord / Nieuw - Amsterdam gaan draaien.